Συμβουλές για την σωστή επιλογή αλυσοπριόνου

Πως να επιλέξουμε το σωστό αλυσοπρίονο?

σωστή επιλογή αλυσοπριόνου
Αλυσοπρίονα

Σήμερα θα σας πούμε τι αλυσοπρίονο να διαλέξετε με βάση τις ανάγκες σας και ποιά η χρήση του. Υπάρχουν 3 τύποι αλυσοπρίονων τα βενζινοκίνητα τα ηλεκτρικά και τα μπαταρίας αλλά με τα τελευταία δεν θα ασχοληθούμε σήμερα.
Ηλεκτρικά: Τα ηλεκτρικά είναι πολύ απλά στην χρήση τους. Τα βάζουμε στην πρίζα και με το πάτημα ενός κουμπιού ξεκινάνε. Έχουν φρένο και το τέντωμα της λάμας είναι αυτόματο. Οι λάμες τους είναι 40άρες και ο ορθός τρόπος για να κόψεις είναι απο το πίσω μέρος της λάμας και να επεκταθείς προς τα μπροστά. Ενδείκτονται για οικιακή χρήση εκτός και αν έχουμε πολλά μέτρα κήπο.

σωστή επιλογή αλυσοπριόνου
αλυσοπρίονο ηλεκτρικό

Βενζινοκίνητα: Λειτουργούν με βενζίνη και η ισχύς τους ξεκινάει απο τον 1hp. Χωρίζονται σε 2 κατηγορίες. Το κλασσικό με λάμα 40άρα και άνω & με λαβή πίσω που το κρατάς με 2 χέρια και του κλαδέματος τα οποία είναι μικρά (η λάμα τους είναι 20άρες & 25άρες) με την λαβή από πάνω όπου το κρατάς με το 1 χέρι. Προτείνονται για αγρό και κήπους πολλών μέτρων.

σωστή επιλογή αλυσοπριόνου
αλυσοπρίονο βενζίνης

Συναρμολόγηση & χρήση: Όταν συναρμολογούμε ένα αλυσοπρίονο πρέπει να προσέξουμε τα δόντια του να είναι προς τα μπροστά και τα γράμματα κανονικά προς τα κάτω. Επιπλέον κατά την αποθηκευσή του πρέπει να βγάζουμε την βενζίνη απο μέσα οπότε το βάζουμε μπροστά μέχρι να την κάψει αλλιώς αν μείνει θα κάνει πρόβλημα στο καρμπυρατέρ.

σωστή επιλογή αλυσοπριόνου

Όταν είναι ζεστό το πριόνι απλά το ανοίγω στο on και παίρνει μπροστά. Αφού πρώτα τρομπάρω βενζίνη (αν διαθέτει τρόμπα το αλυσοπρίονο διότι μερικά πλέον δεν διαθέτουν).
Όταν είναι κρύο & κατα την πρώτη εναυσή του μετά απο καιρό η διαδικασία για να το ξεκινήσουμε είναι η εξής:
Ανάβω το πριόνι, βάζω λάδι/βενζίνη σε αναλογία 2% ανά λίτρο και βάζω τον διακόπτη στο on. Με ανοιχτό το τσόκ του αέρα τραβάμε 3-4 μανουβαλιές μέχρι να “σκάσει” και κλείνουμε το τσόκ αέρα. Αφού σκάσει και κλείσουμε το τσόκ τραβάμε και ξεκινάει.
Προσοχή!!! Σε περίπτωση που έχει μπουκώσει αυτό γίνεται για 2 λόγους ή τραβήξαμε πολλές μιζιές ή έχει λαδώσει το μπουζί διότι βάλαμε πολυ λάδι και δεν ανακατεύφθηκε καλά. Και στις 2 περιπτώσεις η διαδικασία είναι η ίδια ανοίγουμε το καπάκι πίσω βγάζουμε το μπουζί τραβάμε 2-3 απαλές μανουβαλιές ή το γυρνάμε τούμπα να αδιάσει το καρμπυρατέρ και μετά καθαρίζουμε προσεχτικά,να μην μείνει χνούδι,με ένα στουπί. Βάζουμε εκ νέου μείγμα και ξαναβάζουμε μπροστά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *