Τι είναι η συγκόλληση

εργαλεάι ηλεκτροκόλληση

Τι είναι η συγκόλληση για όσους δεν γνωρίζουν.  Σε αυτό το άρθρο παρουσιάζουμε με απλά λόγια τι είναι η συγκόλληση. Παραμένουμε σε ένα επιφανειακό επίπεδο ανάλυσης ώστε το άρθρο μας να είναι κατανοητό και σε όσους δεν είναι ειδικοί στα εργαλεία ή στη συγκόλληση και ακόμα περισσότερο στην ηλεκτροκόλληση.

Εισαγωγή στη συγκόλληση

Ας δούμε τι είναι η συγκόλληση ξεκινώντας με μαι σύντομη εισαγωγή σε αυτή.Η συγκόλληση είναι μια διαδικασία κατασκευής ή γλυπτικής που συνδέει υλικά, συνήθως μέταλλα ή θερμοπλαστικά. Χρησιμοποιώντας υψηλή θερμότητα για να λιώσει τα μέρη μαζί και να τους αφήσει να κρυώσουν προκαλώντας σύντηξη. Η συγκόλληση διακρίνεται από τις τεχνικές μετεωρισμού μετάλλου χαμηλότερης θερμοκρασίας, όπως η συγκόλληση και η συγκόλληση, οι οποίες δεν τήκουν το βασικό μέταλλο.

Ηλεκτροκόλληση

Εκτός από την τήξη του βασικού μετάλλου, κατά την ηλεκτροκόλληση τυπικά προστίθεται ένα υλικό πληρώσεως στον σύνδεσμο για να σχηματίσει μια δεξαμενή τετηγμένου υλικού (η δεξαμενή συγκόλλησης) που ψύχεται για να σχηματίσει μια άρθρωση. Η οποία, με βάση τη διαμόρφωση ηλεκτροκόλλησης (άκρη, πλήρης διείσδυση, φιλέτο κλπ. .), μπορεί να είναι ισχυρότερη από το βασικό υλικό (βασικό μέταλλο). Επίσης η πίεση μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με τη θερμότητα ή από μόνη της για την παραγωγή ηλεκτροκολλήσεως. Η συγκόλληση απαιτεί επίσης μια μορφή ασπίδας για την προστασία των μετάλλων ή των τετηγμένων μετάλλων από το να μολυνθούν ή να οξειδωθούν. Εδώ μπορείτε να μάθετε περισσότερα για ηλεκτροκολλήσεις.

Πηγές ενέργειας για τη συγκόλληση

Τι είναι η συγκόλληση και πιέςοι πηγές ενέργειας. Για τη συγκόλληση μπορούν να χρησιμοποιηθούν πολλές διαφορετικές πηγές ενέργειας, όπως μια φλόγα αερίου (χημική), ένα ηλεκτρικό τόξο (ηλεκτρικό), ένα λέιζερ, μια δέσμη ηλεκτρονίων, η τριβή και ο υπέρηχος. Ενώ συχνά μια βιομηχανική διεργασία, η συγκόλληση μπορεί να πραγματοποιηθεί σε πολλά διαφορετικά περιβάλλοντα, συμπεριλαμβανομένου του ανοικτού αέρα, του νερού και του εξωτερικού χώρου. Η συγκόλληση είναι επικίνδυνη επιχείρηση και απαιτούνται προφυλάξεις για την αποφυγή εγκαυμάτων, ηλεκτροπληξίας, βλάβης της όρασης, εισπνοής δηλητηριωδών αερίων και καπνών και έκθεσης σε έντονη υπεριώδη ακτινοβολία.

Συγκόλληση μέχρι το τέλος του 19ου αιώνα

Μέχρι το τέλος του 19ου αιώνα, η μόνη διαδικασία συγκόλλησης ήταν η συγκόλληση σφυρηλασίας. Την οποία οι σιδηρουργοί είχαν χρησιμοποιήσει για χιλιετίες για να ενώσουν το σίδερο και το χάλυβα με θέρμανση και σφυρηλάτηση. Η συγκόλληση με τόξο και η συγκόλληση με οξυγόνο συγκαταλέγονταν στις πρώτες διαδικασίες που αναπτύχθηκαν στα τέλη του αιώνα και ακολούθησε σύντομη συγκόλληση με ηλεκτρική αντίσταση. Εδώ μπορείτε να προμηθευθείτε εργαλεία οξυγόνου.

Πρόοδος στην τεχνολογία συγκόλλησης

Η τεχνολογία συγκόλλησης προχώρησε γρήγορα στις αρχές του 20ου αιώνα, καθώς οι παγκόσμιοι πόλεμοι οδήγησαν στη ζήτηση για αξιόπιστες και φθηνές μεθόδους σύνδεσης. Μετά από τους πολέμους, αναπτύχθηκαν πολλές σύγχρονες τεχνικές συγκόλλησης. Συμπεριλαμβανομένων χειροκίνητων μεθόδων όπως η θωράκιση συγκόλλησης με τόξο. Τώρα μια από τις πιο δημοφιλείς μεθόδους συγκόλλησης καθώς και οι ημιαυτόματες και αυτόματες διαδικασίες. Όπως η συγκόλληση τόξου με μέταλλο αερίου, η συγκόλληση με βυθισμένο τόξο, η ροή – συγκόλληση με τόξο και ηλεκτροσυγκόλληση. Στο κατάστημά μας θα βρείτε πολλά εργαλεία για συγκόλληση.

Iδέες για ηλεκτροκολλήσεις

Οι εξελίξεις συνεχίστηκαν με την εφεύρεση της συγκόλλησης δέσμης λέιζερ, συγκόλλησης με δέσμη ηλεκτρονίων, συγκόλληση με μαγνητικό παλμό και συγκόλληση τριβής ανάδευσης στο δεύτερο μισό του αιώνα. Σήμερα, η επιστήμη συνεχίζει να προχωράει. Η συγκόλληση με ρομπότ είναι συνηθισμένη σε βιομηχανικά περιβάλλοντα και οι ερευνητές συνεχίζουν να αναπτύσσουν νέες μεθόδους συγκόλλησης και να αποκτούν μεγαλύτερη κατανόηση της ποιότητας συγκόλλησης. Εδώ θα βρείτε ιδέες για ηλεκτροκολλήσεις mig.

Ετυμολογία για τον όρο συγκόλληση

Ο όρος “συγκόλληση” είναι αγγλικής προέλευσης, με ρίζες από τη Σκανδιναβία. Συχνά συγχέεται με την παλαιά αγγλική λέξη weald, που σημαίνει “μια δασική περιοχή”, αλλά αυτή η λέξη τελικά μεταμορφώθηκε στη σύγχρονη εκδοχή, “άγρια”. Η παλαιά αγγλική λέξη για τη συγκόλληση σιδήρου ήταν η samod (για να φέρει μαζί) ή samodwellung (για να φέρει μαζί ζεστό, με “ζεστό” περισσότερο που σχετίζεται με κόκκινο-ζεστό ή οδυνηρή οργή, σε αντίθεση με samodfæst, “να συνδεθεί μαζί με σχοινί ή συνδετήρες “). [1] Ο όρος “συγκόλληση” προέρχεται από το μεσαίο αγγλικό ρήμα “καλά” (wæll; plural / present tense: wælle) ή “welling” (wællen), που σημαίνει: “να ζεσταθεί” (μέχρι τη μέγιστη δυνατή θερμοκρασία). “να φέρει σε βράση”.

Η σύγχρονη λέξη συγκόλληση

Η σύγχρονη λέξη ήταν πιθανότατα προερχόμενη από το παρελθόν-τεταμένη συμμετοχή, “welled” (wællende), με την προσθήκη του “d” για το σκοπό αυτό είναι κοινή στις γερμανικές γλώσσες των Γωνιών και των Σαξωνών. Καταγράφηκε για πρώτη φορά στα αγγλικά το 1590, από μια έκδοση της χριστιανικής Βίβλου που αρχικά μεταφράστηκε στα αγγλικά από τον John Wycliffe τον δέκατο τέταρτο αιώνα. Η αρχική εκδοχή, από τον Ησαΐα 2: 4, λέει, “… ο θείος να μοιράζει τα σμήνη τους σε μετοχές …” (θα χτυπήσουν μαζί τα σπαθιά τους σε αρσενικά), ενώ η έκδοση του 1590 άλλαξε σε “.. “(θα συγκολλήσουν μαζί τα σπαθιά τους σε plowshares), υποδηλώνοντας ότι αυτή η συγκεκριμένη χρήση της λέξης πιθανότατα έγινε δημοφιλής στα αγγλικά κάποια στιγμή μεταξύ των περιόδων αυτών [2].

Από που προέρχεται η λέξη

Η λέξη προέρχεται από την παλαιά σουηδική λέξη valla, που σημαίνει “να βράσει”. Η Σουηδία ήταν ένας μεγάλος εξαγωγέας σιδήρου κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα και πολλές άλλες ευρωπαϊκές γλώσσες χρησιμοποίησαν διαφορετικές λέξεις αλλά με το ίδιο νόημα για να αναφερθούν στη συγκόλληση σιδήρου, όπως η ιλλυρική βερύτι, το τουρκικό καϊναμάκ (να βράσει) , Grison (Ελβετία) bulgir (για να βράσει), ή το Λετονικό (Λετονικό) πριονίδι (για συγκόλληση ή συγκόλληση, που προέρχεται από wdrit, να βράσει). Στη σουηδική όμως λέξη αναφέρεται μόνο η ένωση μετάλλων όταν συνδυάζεται με τη λέξη για το σίδηρο (järn), όπως στην valla järn (κυριολεκτικά: να βράσει το σίδερο). Η λέξη μάλλον εισήλθε στα αγγλικά από το σουηδικό εμπόριο σιδήρου ή πιθανώς εισήχθη με χιλιάδες οικισμούς Βίκινγκ που έφθασαν στην Αγγλία πριν και κατά τη διάρκεια της εποχής των Βίκινγκ, καθώς περισσότερες από τις μισές από τις συνηθέστερες αγγλικές λέξεις στην καθημερινή χρήση είναι σκανδιναβικές καταγωγής.

Ιστορία της ηλεκτροκόλλησης

Ας δούεμ τώρα την ιστορία της ηλεκτροκόλλησης. Εξετάζουμε παραδείγματα που χρησιμοποιήθηκε ηλεκτροκόλληση κατα τους προηγούμενους αιώνες. Διαβάστε επίσης το άρθρο μας που αναφέρεται σε ηλεκτρονικές μάσκες για ηλεκτροκολληση.

Ηλεκτροκόλληση στη  σιδερένια στύλο του Δελχί της Ινδίας

Η ιστορία της σύνδεσης των μετάλλων χρονολογείται αρκετές χιλιετίες. Τα πρώτα παραδείγματα προέρχονται από το Χάλκινο και το Σιδηρουργείο στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή. Ο αρχαίος Έλληνας ιστορικός Ηρόδοτος δηλώνει στις Ιστορίες του 5ου αιώνα π.Χ. ότι ο Γλαύκος της Χίου “ήταν ο άνθρωπος που εφευρέθηκε με μοναδικό τρόπο τη σιδερένια συγκόλληση”. Η συγκόλληση χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή της σίδερης στήλης του Δελχί, που ανεγέρθηκε στο Δελχί της Ινδίας περίπου το 310 μ.Χ. και ζυγίζει 5.4 μετρικούς τόνους.

Συγκόλληση στο Μεσαίωνα

Ο Μεσαίωνας έφερε πρόοδο στη συγκόλληση σφυρηλασίας, κατά την οποία οι σιδηρουργοί χτύπησαν το θερμαινόμενο μέταλλο επανειλημμένα μέχρι να γίνει η συγκόλληση. Το 1540, ο Vannoccio Biringuccio δημοσίευσε το De la pirotechnia, το οποίο περιλαμβάνει περιγραφές της επιχείρησης σφυρηλάτησης. Οι αναγεννησιακοί τεχνίτες ήταν ειδικευμένοι στη διαδικασία και ο κλάδος συνέχισε να αναπτύσσεται κατά τους επόμενους αιώνες.

Leave a Reply

Your email address will not be published.