Ακονισμα λεπίδων σε θαμνοκοπτικό

θαμνοκοπτικά εργαλεία

Ακονισμα λεπίδων σε θαμνοκοπτικό είναι μια διαδικασία που χρειάζεται συχνά να γίνεται. Όλα τα αγροτικά εργαλεία έχουν ανάγκη συντήρησης. Το ακόνισμα λεπίδων είναι μια συνηθισμένη διαδικασία για τη συντήρηση όλων των εργαλείων κήπου.

Τύποι λεπίδων θαμνοκοπτικού

Αυτοί οι τύποι λεπίδων έχουν ακονισμένα δόντια γύρω από την περίμετρο της λεπίδας. Όπως σε όλα τα αγροτικά εργαλεία. Τα οποία κόβονται με σμίλευση ή ξυρίσματος μέσα από τη βλάστηση. Όλες αυτές οι λεπίδες είναι κυκλικές με ποικίλο αριθμό δοντιών γύρω από την περίμετρο. Αυτά τα δόντια μπορούν να είναι κομμάτι της λεπίδας και έχουν κάμψη προς τα έξω. Το ίδιος ισχύει για τα εργαλεάι κήπου ή για τα γεωργικά εργαλεία. Αυτό γίνεται για το διάκενο των λεπίδων. Οι οποίες ή έχουν λεπίδες τύπου αλυσοπρίονου, είτε τρυπημένες με το δίσκο. Επίσης είτε μια πραγματική λεπίδα αλυσοπρίονου που τεντώνεται μεταξύ δύο δίσκων. Τα περισσότερα τώρα είναι βολφραμίου αιχμή. Καθώς η τιμή αυτών των λεπίδων έχει μειωθεί σημαντικά τιμές κατά τη διάρκεια των ετών. Ακονισμα λεπίδων σε θαμνοκοπτικό για ακόμα καλύτερη απόδοση. Για αποδοτικά γεωργικά εργαλεία.

Πλεονεκτήματα ακονισμένων λεπίδων θαμνοκοπτικού

Είναι πιο αποτελεσματικές κατά την κοπή, καθώς η κοπτική άκρη είναι γύρω από το εξωτερικό, όπου υπάρχει η πραγματική επαφή με το υλικό που κόβεται. Καλή στην κοπή σκληρών υλικών, όπως ξυλώδη ζιζάνια και σκληρό ξύλο. Ακονισμα λεπίδων σε θαμνοκοπτικό για καλύτερη συντήρηση. Εδώ μπορείτε αν ενημερωθείτε πάνω σε μαχαίρια λεπίδες θαμνοκοπτικού.

Μειονεκτήματα ακονισμένων λεπίδων θαμνοκοπτικού

Είναι γενικά ακριβότερα εξαρτήματα θαμνοκοπτικού. Λόγω του πιο περίπλοκου σχήματος τους και απαιτούν επιπλέον μηχανική κατεργασία για να κάμψουν. Απαιτείται να ακονίσουν ή να τοποθετήσουν επιπλέον εξαρτήματα θαμνοκοπτικών. Επειδή η κοπτική άκρη βρίσκεται στην άκρη, υφίσταται μεγαλύτερη ζημιά από κρούση και φθορά στο θαμνοκοπτικό.

Αυτοί οι τύποι λεπίδων απαιτούν κοφτερά δόντια για να κόβουν αποτελεσματικά και έτσι συχνά πετιούνται. Δεδομένου ότι πολλοί από αυτούς τους τύπους λεπίδων είναι δύσκολο ή και αδύνατο να ακονιστούν από τους μέσους χρήστες.

Όσο πιο βαθιά είναι η τομή, τόσο πιο πιθανό είναι η λεπίδα να δαγκώσει και να κλωτσήσει ο ένας ή ο άλλος. Όσο περισσότερα δόντια έχει η λεπίδα, τόσο περισσότερο θα κλωτσήσει καθώς η λεπίδα προσπαθεί να εξαντληθεί από την υποδοχή. Ακονισμα λεπίδων σε θαμνοκοπτικό για αύξηση του χρόνου ζω΄ςξη του εργαλείου.


Όσο πιο βαθιά είναι η τομή, τόσο μεγαλύτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί για να κρατηθεί η λεπίδα ίσια, περιστρέφοντας έτσι το ένα ή το άλλο, μπορεί να προκαλέσει τη δέσμευση της λεπίδας στην εγκοπή κοπής, προκαλώντας σοβαρό κτύπημα.

Δυνατότητα κοπής

Οι περισσότεροι από αυτούς τους τύπους λεπίδων είναι εξαιρετικά καλοί σε οριζόντια κοπή, μέχρι το μέγιστο βάθος που μπορεί να κόψει. Γενικά, κόβετε οποιαδήποτε κλαδιά με διάμετρο μεγαλύτερη από 50 έως 60 mm. Και η ταχύτητα κοπής επιβραδύνεται πολύ γρήγορα.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι περισσότεροι φρέζες έχουν σχεδιαστεί για κοπή γραμμών. Τότε απαιτεί υψηλή ταχύτητα άκρου για μια γραμμή νάιλον για να σπάσει το δρόμο της μέσα από τη βλάστηση. Δεν προσφέρονται για υψηλή ροπή όπως ένα αλυσοπρίονο. Με λεπίδα τύπου πριονιού πολλαπλών δοντιών. Όσο πιο βαθιά είναι η τομή, τόσο περισσότερα δόντια που κόβουν, τόσο μεγαλύτερη είναι η οπισθέλκουσα. Αυτό σημαίνει ότι απαιτούν πολύ περισσότερη ισχύ και ροπή για να οδηγούν και έτσι είναι πιο κατάλληλες για μεγαλύτερες μηχανές.

Λεπίδα τύπου κυκλικού πριονιού

Το μεγαλύτερο ζήτημα με μια λεπίδα τύπου κυκλικού πριονιού καθώς κόβετε κλάδους μεγαλύτερης διαμέτρου είναι ότι έχετε όλο και περισσότερους δόντια που κόβουν σε ελαφρώς διαφορετικές ταχύτητες και βάθος. Αυτό οφείλεται στην περιστροφή της λεπίδας και στην κατεύθυνση στην οποία κινείται η λεπίδα. Έτσι, καθώς η λεπίδα κινείται προς την κατεύθυνση της κοπής μέσω ενός κλάδου. Μερικά δόντια κόβουν προς την κατεύθυνση της κίνησης και μέσα στο ξύλο. Ενώ μερικά δόντια κόβουν το ξύλο και μερικά δόντια κόβουν απέναντι από την κατεύθυνση της κίνησης και έξω από το ξύλο. Αυτό σημαίνει ότι καθώς η τομή γίνεται βαθύτερη, οι πιθανότητες να σπάσει η λεπίδα προς την μία ή την άλλη κατεύθυνση. Αυξάνεται μέχρι το σημείο όπου είναι πολύ δύσκολο να ελεγχθεί η λεπίδα.

Σε αντίθεση με έναν πάγκο ή μια δεξιότητα πριόνι όπου τα δόντια κόβουν προς την κατεύθυνση της μετακίνησης. Δηλαδή σύροντας το υλικό επί της επιφάνειας του τραπεζιού που κρατά την εργασία από το να αναπηδήσει μακριά. Αυτό επιτρέπει στα δόντια να μπαίνουν και να τραβούν το ίδιο στο ξύλο, όπως μπορείτε να δείτε στην κινούμενη εικόνα παρακάτω.

Μηχανή καθαρισμού

Με εξαίρεση τη μηχανή καθαρισμού BrushDestructor, κανένας άλλος κοπτήρας δεν έχει τέτοια επιφάνεια οδήγησης. Έτσι για κάθε άλλο θαμνοκοπτικό εργαλείο, εξαρτάται από το πόσο σταθερό μπορείτε να κρατήσετε το άκρο της κοπτικής κεφαλής και ποιο τεταρτημόριο της λεπίδας που κόβετε. Αυτό σημαίνει ότι αυτοί οι τύποι λεπίδων μπορούν να εισχωρήσουν ξαφνικά. Με άλλα λόγια προκαλώντας το χτύπημα της λεπίδας με βίαιο τρόπο. Είναι σαν να ρίχνετε ένα ειδικό πριόνι σε ένα κομμάτι ξύλου για να ξεκινήσετε μια τυφλή περικοπή και να προσπαθήσετε να το παραδώσετε.

Δυνατότητα πολλαπλασιασμού

Αυτές οι τύποι λεπίδων είναι γενικά πολύ φτωχές στο στρώσιμο, καθώς ο μεγάλος στρογγυλός δίσκος δεν κινείται εύκολα και γρήγορα προς τα πάνω μέσα από τον θάμνο.

Τύποι δοντιών θαμνοκοπτικού

Γενικά υπάρχουν τρεις τύποι δοντιών που μπορούν να βρεθούν στις λεπίδες του Chisel. Υπάρχουν τα πτερύγια ενός τεμαχίου, όπου τα δόντια είναι το ίδιο υλικό με ολόκληρη τη λεπίδα και έχουν γενικά μια μετατόπιση για να δώσουν κάποιες αποστάσεις από την λεπίδα όταν κόβουν το πράσινο ξύλο. Υπάρχουν τα δόντια τύπου αλυσοπρίονου. Τα οποία είναι είτε τρυπημένα στον κύριο δίσκο είτε μια πραγματική αλυσίδα αλυσοπρίονων. Αλυσίδα η οποία είναι τοποθετημένη γύρω από και ανάμεσα σε δύο δίσκους. Και στη συνέχεια υπάρχουν οι λεπίδες Tungsten Carbide με αυτές τις άκρες να είναι μπρελοποιημένες στο δίσκο.

Δόντια από χάλυβα

Τα οποία ήταν κάποτε τα πιο συνηθισμένα, είναι ίσως τα λιγότερο συνηθισμένα τώρα. Υπάρχουν κάποιες φθηνές λεπίδες στο eBay που δεν έχουν αντισταθμιστεί στα δόντια. Αυτό σημαίνει ότι δεσμεύονται εύκολα σε υγρό χαλίκι και δεν θα συνιστούσα να αγοράζετε ποτέ ένα.

Με το ναύλο οι καλύτερες χαλύβδινες λεπίδες είναι εκείνες που έχουν καλή μετατόπιση, έχουν δόντι που μοιάζει με αλυσοπρίονο και μπορούν να ακονιστούν με ένα αλυσοπρίονο, όπως αυτό που φαίνεται παρακάτω.

Leave a Reply

Your email address will not be published.