Κριτήρια επιλογής θαμνοκοπτικού

Κριτήρια επιλογής θαμνοκοπτικού ώστε να επιλέξετε το εργαλείο που σας ταιριάζει.   Στο άρθρο αυτό προσπαθούμε να ξεκαθαρίσουμε την κατάσταση και να ενημερώσουμε τον κόσμο για κάποια θέματα που αφορούν θαμνοκοπτικά εργαλεία. Πρόκειται για εργαλεία τα οποία ανήκουν στην κατηγορία των αγροτικών εργαλείων. Όσοι έχετε κήπο ή όσοι έχετε κάποιον αγρό στο χωριό είναι πιθανό να έχετε προβληματιστεί σχετικά με το ποιο θαμνοκοπτικό εργαλείο είναι κατάλληλο για εσάς. Στη συνέχεια παρουσιάζουμε τα κριτήρια επιλογής θαμνοκοπτικού για κάθε κατηγορία.

Κατηγορίες θαμνοκοπτικών εργαλείων

Τα θαμνοκοπτικά εργαλεία ταξινομούνται σε τρεις μεγάλες κατηγορίες. Η πρώτη κατηγορία είναι τα βενζινοκίνητα θαμνοκοπτικά εργαλεία. Η δεύτερη κατηγορία είναι τα ηλεκτρικά θαμνοκοπτικα εργαλεία ενώ η τρίτη κατηγορία περιλαμβάνει τα θαμνοκοπτικά εργαλεία μπαταρίας. Η κάθε κατηγορία έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Αυτό είναι κάτι το οποίο πάντα συμβαίνει στην τεχνολογία. Διότι εάν υπήρχε μία κατηγορία μηχανημάτων εξαρτημάτων η εργαλείων που να μην έχει μειονεκτήματα τότε θα επέλεγαν όλη αυτή την κατηγορία και δεν θα υπήρχαν άλλες ανταγωνιστικές κατηγορίες εργαλείων. στη συνέχεια εξετάζουμε κάποια από τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της κάθε κατηγορίας θαμνοκοπτικού εργαλείου.

Γιατί να επιλέξω βενζινοκινητο θαμνοκοπτικο

Ο σημαντικότερος λόγος για να επιλέξω ένα θαμνοκοπτικό εργαλείο βενζινοκίνητο είναι η απόδοση. σε γενικές γραμμές τα εργαλεία τα οποία λειτουργούν βενζίνη είναι πολύ πιο αποδοτικά και σύγκριση με τα εργαλεία τα οποία λειτουργούν με ρεύμα. Αυτό συμβαίνει άλλωστε και με τα αυτοκίνητα. Τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα έχουν πολύ υψηλότερες επιδόσεις σε σχέση με τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα και για αυτό το λόγο το ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο ακόμα δεν έχουν καταφέρει να διεισδύσουν στην αγορά. Το παράδειγμα με τα αυτοκίνητά μας δίνει μία τάξη μεγέθους της διαφοράς ισχύος μεταξύ του ηλεκτροκίνητου και του βενζινοκίνητου εργαλείου. Εάν επιλέξετε ένα βενζινοκίνητο θαμνοκοπτικό τότε θα έχετε σίγουρα τη μέγιστη απόδοση. Πρόκειται για ένα εργαλείο υψηλών επιδόσεων.

Ένας δεύτερος λόγος για να επιλέξουμε το θαμνοκοπτικό βενζίνης είναι η ευελιξία που μας δίνει στην εργασία. Δεν έχουμε ανάγκη ούτε τα καλώδια που απαιτεί το ηλεκτρικό θαμνοκοπτικό αλλά ούτε μας περιορίζει η διάρκεια της μπαταρίας όπως συμβαίνει με τα θαμνοκοπτικά μπαταρίας. Για παράδειγμα εάν θέλουμε να κόψουμε ξύλα στο δάσος τότε το μοναδικό εργαλείο το οποίο θα μας βγάλει ασπροπρόσωπους είναι το βενζινοκίνητο θαμνοκοπτικό.

Γιατί να μην επιλέξω βενζινοκίνητο θαμνοκοπτικό

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους ο κόσμος δεν επιλέγει το βενζινοκίνητο θαμνοκοπτικό παρόλο που η επίδοση του θεωρείται καλύτερη από εκείνες των εργαλείων μπαταρίας ή των ηλεκτρικών εργαλείων. Η μία παράμετρος του αποθαρρύνει τον κόσμο από την επιλογή βενζινοκίνητο θαμνοκοπτικό είναι τα καυσαέρια που προκύπτουν από την καύση της βενζίνης. Όταν λειτουργεί το θαμνοκοπτικό με βενζίνη τότε ρυπαίνει το περιβάλλον και εκλύει καυσαέρια. Ένας δεύτερος λόγος για να αποφύγουμε την επιλογή βενζινοκίνητο θαμνοκοπτικό είναι θα πρέπει να μεριμνούμε για το γεμάτο ντεπόζιτο. Θα πρέπει να κουβαλάμε μαζί μας βενζίνη σε βοηθητικά δοχεία. Διότι προφανώς όταν τελειώσει το καύσιμο τότε θα πάψει να λειτουργεί το βενζινοκίνητο θαμνοκοπτικό.

Γιατί να επιλέξω ηλεκτρικό θαμνοκοπτικό

Το ηλεκτρικό θαμνοκοπτικό έχει ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα σε σύγκριση με τις άλλες δύο κατηγορίες θαμνοκοπτικών εργαλείων. το πλεονέκτημα αυτό είναι ότι όσο διατηρεί την επαφή του με το ρεύμα μπορεί να λειτουργεί απεριόριστα. Αντίθετα το θαμνοκοπτικό βενζίνης θα σταματήσει να δουλεύει όταν τελειώσει η βενζίνη. Επίσης το θαμνοκοπτικό μπαταρίας θα σταματήσει να δουλεύει όταν τελειώνει η μπαταρία. Για παράδειγμα εάν θέλετε να κάνετε εργασίες στον κήπο σας όπου η απόσταση είναι μικρή και με μία μπαλαντέζα μπορούμε να έχουμε συνεχώς συνδεδεμένο το θαμνοκοπτικό με το ρεύμα τότε το ηλεκτρικό θαμνοκοπτικό αποτελεί την καλύτερη λύση. όλα αυτά βέβαια υπό την προϋπόθεση ότι θα φροντίζουμε ώστε να μη ζεσταθεί πάρα πολύ το εργαλείο. Δηλαδή θα πρέπει να μεριμνεί ο χειριστής του εργαλείου ώστε ανά τακτά χρονικά διαστήματα να σταματάει τη λειτουργία του και να φροντίζει για την καλή κατάσταση του κινητήρα.

Ένα δεύτερο πλεονέκτημα που θαμνοκοπτικού ρεύματος σε σύγκριση με το θαμνοκοπτικό βενζίνης είναι η πολύ χαμηλότερη στάθμη θορύβου λειτουργίας. Το ηλεκτρικό θαμνοκοπτικό κάνει πολύ λιγότερο θόρυβο όταν δουλεύει. Αντίθετα το θαμνοκοπτικό βενζίνης είναι ένα πολύ πιο θορυβώδες εργαλείο. Και συνεχίζουμε με τα κριτήρια επιλογής θαμνοκοπτικού εξετάζοντας ένα ακόμα πλεονέκτημα.

Ένα τρίτο πλεονέκτημα του ηλεκτρικου θαμνοκοπτικου είναι ότι δεν μολύνει το περιβάλλον εκλύοντας καυσαέρια κατά τη λειτουργία του. Για παράδειγμα εάν θέλουμε να περιποιούμαστε τον κήπο την ώρα που ο κόσμος βρίσκεται στο σπίτι τότε το ηλεκτρικό θαμνοκοπτικό πάλι αποτελεί μονόδρομο διότι δεν θα θέλαμε να ενοχλούμε τους ενοίκους του σπιτιού με τα καυσαέρια. δεν είναι και ότι καλύτερο την ώρα που πίνεις τον καφέ σου στον κήπο σου να σου έρχονται καυσαέρια όταν λειτουργεί το θαμνοκοπτικό εργαλείο. Μελετήστε καλά τα κριτήρια επιλογής θαμνοκοπτικού πριν προσωρήσετε στην αγορά εργαλείου.

Γιατί να μην επιλέξω ηλεκτρικό θαμνοκοπτικό

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε οτι σύμφωνα με τα κριτήρια επιλογής θαμνοκοπτικού κάθε κατηγορία έχει πλεονεκτήματ και μειονεκτήματα. Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω στην κατηγορία με τα βενζινοκίνητα εργαλεία εάν επιλέξω ηλεκτρικό θαμνοκοπτικό δεν θα καταφέρω να έχω τα υψηλά επίπεδα απόδοσης που δίνουν οι βενζινοκινητήρες. Ενα δεύτερο μειονέκτημα του ηλεκτρικού θαμνοκοπτικού είναι ότι μας δεσμεύει το μήκος του καλωδίου. Το εργαλείο αυτό θα πρέπει να λειτουργεί συνδεδεμένο με πρίζα ηλεκτρικού ρεύματος. Μία λύση στο πρόβλημα θα μπορούσε να είναι η μπαλαντέζα. Υπάρχει δυνατότητα να επεκτείνουμε το μήκος του καλωδίου χρησιμοποιώντας μπαλαντέζα. και αυτή η λύση όμως έχει περιορισμούς διότι και πάλι δεν μπορούμε να απομακρυνθούμε από το ρεύμα για κάποιες δεκάδες μέτρα. Αυτό σημαίνει με απλά λόγια ότι εάν θέλουμε να δουλεύουμε μακριά από το οίκημα τότε δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ηλεκτρικό εργαλείο διότι δεν θα μπορούμε να έχουμε παροχή ρεύματος.

Γεννήτριες

Εάν η μπαλαντέζα Δεν δώσει λύση τότε η μόνη επιλογή που έχουμε ώστε να συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε ηλεκτρικό θαμνοκοπτικό είναι η λύση της γεννήτριας. Με τη γεννήτρια μπορούμε να παράγουμε ηλεκτρικό ρεύμα ώστε να χρησιμοποιούμε τα εργαλεία μας χωρίς να δεσμευόμαστε από την απόσταση του εργαλείου από την πρίζα. Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα βρείτε πολλών ειδών γεννήτριες ώστε να επιλέξετε αυτή που σας ταιριάζει για να χρησιμοποιήσετε το ηλεκτρικό θαμνοκοπτικό σας εργαλείο.

Θαμνοκοπτικα μπαταριας

Τα θαμνοκοπτικα μπαταριας συνδυάζουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των δύο άλλων κατηγοριών. Ενα πλεονέκτημα θαμνοκοπτικού μπαταρία σε σύγκριση με το ηλεκτρικό θαμνοκοπτικό είναι ότι δεν έχει καλώδιο ηλεκτρικού ρεύματος. Αυτό σημαίνει ότι δεν είμαστε υποχρεωμένοι να εργαζόμαστε γύρω από το οίκημα που έχει την πρίζα. Επίσης η έλλειψη καλωδίου προσφέρει πολύ πιο άνετη εργασία διότι δεν ανακατεύεται το καλώδιο στα πόδια του εργαζόμενου. Η έλλειψη καλωδίου όμως είναι και το μειονέκτημα για το θαμνοκοπτικό μπαταρίας. Ο χρόνος εργασίας με το θαμνοκοπτικό εργαλείο που λειτουργεί με μπαταρία καθορίζεται από τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Όταν τελειώσει η μπαταρία τότε το θαμνοκοπτικό θα σταματήσει να λειτουργεί.  Εδώ θα βρείτε θαμνοκοπτικά μπαταρίας επαγγελματικά.

Επιλογή θαμνοκοπτικού

Εάν ασχολείστε με αγροτικές και γεωργικές εργασίες του το θαμνοκοπτικό σας είναι απαραίτητο. Παραπάνω παραθέσαμε Κριτήρια επιλογής θαμνοκοπτικού ώστε να ξέρετε γιατί να επιλέξετε. Το θαμνοκοπτικό είναι από τα πιο χρήσιμα γεωργικά εργαλεία. θα πρέπει να εξετάσετε τη φύση και τον τύπο της εργασίας που έχετε να κάνετε ώστε να επιλέξετε το θαμνοκοπτικό που ταιριάζει στην περίπτωσή σας. Όλα τα θαμνοκοπτικά είναι διαθέσιμα στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα. Πατώντας εδώ μπορείτε να μεταβείτε απευθείας στη σελίδα με τα θαμνοκοπτικά εργαλεία.

Leave a Reply

Your email address will not be published.